Tiramisu reţetă originală

de Angelina_Elena in Prajituri, 21 Mai 2013 | 11929 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Am mancat o singura data Tiramisu si acela cu prafuri din comert. Am tot evitat sa-l fac din cauza cremei cu galbenusuri crude sau fierte pe aburi...si cum a fost pe lista de asteptare, ieri i-a venit randul. Am optat pentru o crema cu albusuri batute spuma, mascarpone si esenta de rom. Rezultatul a fost super, o crema delicioasa, fina si aromata!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 30 piscoturi
  • Crema:
  • 500 g mascarpone (2 cutii)
  • 5 linguri zahar
  • 3 albusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Sirop:
  • 1 cana de cafea indulcita
  • Decor:
  • cacao/nesquik
  • ciocolata rasa (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Pregatim cafeaua si o indulcim dupa gust.

Cat timp cafeaua se raceste pregatim crema.

Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra.

Il lasam de-o parte, si ne apucam sa mixam spuma albusurile cu sarea.

Cand acestea s-au intarit, adaugam putin cate putin zaharul.

Vom obtine o spuma lucioasa, gen bezea.

Peste mascarpone adaugam  treptat bezeaua si amestecam usor, de jos in sus cu o spatula.

La final adaugam esenta de rom.

Pregatim o tava, si incepem sa asamblam tiramisú.

Inmuiem fiecare piscot in cafea si asezam astfel incat sa acoperim toata partea de jos a vasului.

Crema se imparte in 2, prima parte se aseaza peste stratul de piscoturi inmuiate in cafea, apoi continuam cu cel de-al doilea strat de piscoturi inmuiate iar deasupra asezam crema ramasa.

Decoram cu cacao si ciocolata rasa.

Se da la rece peste noapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Esenta de rom poate fi inlocuita cu amaretto.

2

Am folosit o tava cu diametrul de 18/20 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata neagra