Tiramisu reţetă originală

de Anamaria Cook in Dulciuri, 24 Iun 2012 | 5069 vizualizari

 

Prăjitura Tiramisu este un desert tradițional italian, ceea ce îl deosebește de alte deserturi astea acea intensă aromă de cafea care nu poate fi confundată. Un alt element cheie la această prăjitură este și minunatul gust al brânzei mascarpone și aroma pișcoturilor. Puse cap la cap aceste ingrediente reușesc de fiecare dată să alinte papilele noastre gustative.

 

INGREDIENTE

  • 200g piscoturi
  • 250g mascarpone
  • 4 galbenusuri de ou
  • 300ml apa calduta cu 2 lingurite cafea instant
  • 300ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita esenta vanilie
  • 5 linguti zahar pudra
  • 2 linguri Marsala, eu am folosit brandy frantuzesc
  • cacao pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reteta originala

Pentru inceput preparati cafeaua amara si lati-o la racit, apoi  amestecati galbenusurile de ou cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie omogena. Puneti galbenusurile pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa, cand luati de pe foc adaugati esenta de vanilie.  Lasati la racit, amestecand din cand in cand sa nu se intareasca la suprafata.

Mixati frisca la viteza mica. Intr-un alt bol omogenizati branza mascarpone cu zaharul vanilat apoi adaugati frisca mixand in continuare. La final turnati galbenusurile amestecand usor cu o lingura de lemn. Dati la frigider pentru 15-20 de minute.

Cand crema sa inchegat, imbracati o forma de cozonac in folie alimentara (puteti folosi si un vas dreptunghiular de iena, eu am folosit forma de paine pentru a putea face mai multe straturi) scufundati o singura data piscoturile in cafeaua amestecata cu vinul Marsala si asezatile in forma. Peste piscoturi intindeti un strat de crema, continuati asa pana terminati crema avand grija ca ultimul strat sa fie de piscoturi.

Acoperiti prajitura cu folia alimentara si dati la frigider peste noapte. Cand este gata rasturnati-o  pe un platou, pudrati cu cacao si taiati in felii de marime potrivita.

POFTA BUNA!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta adaptata