Tiramisu reţetă cu frisca

de miremirc in Prajituri, 29 Noi 2012 | 48331 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 220 g zahar pudra
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
  • 1 plic gelatina granulata
  • esenta de vanilie
  • 50 ml lichior de cafea
  • 500 ml cafea indulcita
  • 400 g piscoturi
  • pudra cacao
  • decoratiuni ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca

Punem gelatina la hidratat in 70 ml apa rece, timp de 10-15 minute.

Ouale le mixam cu zaharul pudra pana se albesc, apoi le punem pe foc mic (intr-o craticioara cu fund dublu de inox) sau pe aburi, timp de 10 minute, amestecand mereu. Luam de pe foc si lasam crema de oua sa se raceasca.

Pregatim cafeaua, o indulcim cat dorim si o lasam sa se raceasca. La sfarsit adaugam lichiorul de cafea .

Intr-un bol mixam putin mascarponele, adaugam crema de oua racita, esenta de vanilie, gelatina topita, iar la final frisca batuta (sau smantana batuta spuma cu putin zahar).

Luam o forma dreptunghiulara (23*35 cm) o umezim cu apa rece si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cu grija jumatate din crema obtinuta, asezam un strat de piscoturi inmuiate (nu foarte mult) in cafeau indulcita, restul de crema si inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea.

Dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, o rasturnam pe o farfurie si o decoram cu pudra de cacao si decoratiuni de cacao.

O reteta minunata, rapida si pufoasa ! Va doresc pofta buna ! :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

COMENTARII (25)

iry-gabriela 1

29.11.2012, 19:28

Sim0na 1

29.11.2012, 20:34

O minunatie!!

davinci 1

25.05.2013, 23:06

Am facut aceasta reteta, dar fara frisca, fara gelatina topita si fara a o rasturna. Dupa ce a stat in frigider cam 3 ore, ce pot sa spun: ex- tra- or - di- na- ra. Cea mai simpla prajitura si pot spune ca, foarte rapid de facut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca