Tiramisu reţetă clasica

de flori_s in Prajituri, 26 Iun 2011 | 5063 vizualizari

 

Tiramisu reţetă clasica

 

INGREDIENTE

  • 3 oua + 6 lg zahar + mascarpone
  • piscoturi
  • apa+cafea+brandy+1lg zahar
  • cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă clasica:

Tiramisu reţetă clasica

Galbenusurile, separate de albusuri, se mixeaza cu 3 lg de zahar si cu 500g de mascarpone. Albusurile se mixeaza  cu o piscatura de sare si 3 lg de zahar, pana cand compozitia devine bezea. Bezeau se amesteca apoi cu galbenusurile si mascarpone.

Piscoturile se inmoaie in sirop, apa si cafea in cantitati egale (cam 200 de ml de apa si 200 de cafea) cu 1 lg de zahar si brandy(dupa gust).

Se asterne intai un strat subtire de crema, dupa care un rand de piscoturi, apoi altul de crema, inca unul de piscoturi si inca unul de crema( mai consistent) . Peste, se orneaza cu multa multa pudra de cacao .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă clasica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]