Tiramisu reţetă adaptata

de Steffy in Prajituri, 5 Mai 2012 | 9311 vizualizari

 

Tiramisu reţetă adaptata
Un dulce dorit mereu de noi este tiramisu si cum sotului meu nu ii place cafeaua, am inlocuit-o cu cacao si esenta de rom. Va recomand acest delicios si apetisant desert.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete duble de piscoturi Boromir
  • 500 g frisca Hulala
  • 250 g mascarpone
  • 2 iaurturi Danone Cremoso
  • 200 g zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar tos
  • o lingura cacao
  • 2 esente de rom
  • bilute de cacao pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata

Frisca o facem conform instructiunilor de pe pachet si o punem la frigider.

250 ml lapte+2 linguri zahar tos+o lingura cacao se pun la fiert si apoi se da la rece. Se adauga cele 2 esente de rom.

Se mixeaza mascarponele impreuna cu cele 2 iaurturi si 200 g zahar pudra. Se adauga frisca peste crema de branza de mai sus.

Se inmoaie jumatate din piscoturi in cacaoa cu lapte si se aseaza intr-o tava cu peretii inalti. Se toarna 3/4 din crema obtinuta si se intinde in mod egal. Se aseaza apoi restul de piscoturi insiropate si se intinde crema ramasa. 

Deaupra se orneaza cu bilute de cacao sau se poate rade ciocolata, dupa preferinta.

Prajitura trebuie sa stea la frigider cel putin 5 ore inainte de a fi taiata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]