Terina de legume

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2016 | 6387 vizualizari

 

Reteta inspirata dintr-o revista vegetariana, cu modificari dupa gustul personal....savuroasa pana la ultima inghititura...si inca ceva...o sa vi se para prea putina :))))) merita probata garantat!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 dovlecei mici
  • un pumn de busuioc proaspat
  • un varf de legatura de marar
  • 1 ceapa verde( maricica)
  • 2 morcovi potriviti ca marime
  • 1 cescuta de apa
  • o ceasca de ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper
  • 400 gr branza Philadelphia( 2 cutii )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de legume:

Vanata si dovleceii se taie in felii subtiri pe lung (dovleceii i-am feliat in fasii subtiri).

Ardeii i-am taiat in sferturi.

Ceapa am tocat-o marunt, la fel si morcovii.

Pe o foaie de copt am asezat pe rand, feliile de vanata, ardeii grasi, dovleceii si le-am  stropit cu ulei de masline, le-am presarat cu sare si le-am copt pe programul de grill al cuptorului, pana s-au inmuiat perfect. ( nu au incaput toate intr-o transa)

Intre timp, am incins ulei ( 3 linguri) intr-o tigaie adanca si am calit inabusit ceapa si morcovul,adaugand si cateva linguri de apa, plus busuiocul tocat, apoi am tinut vasul pe foc mic pana ce s-au inmuiat legumele ( in jur de 15 minute)  am potrivit gustul de sare si piper. Am lasat sa se raceasca legumele din tigaie  si le-am amestecat intr-un vas cu branza Philadelphia si mararul tocat.

Am pus o folie de prospetime intr-o tava de chec Jena si la baza am asezat o jumatate din cantitatea de legume coapte( vinete, dovlecel,ardei), deasupra am pus jumatate din crema de branza, apoi din nou restul de legume si deasupra restul de crema de branza.

Am pus tava la rece  minim o ora, dar va recomand totusi minim 3 pentru a putea felia frumos terina.

O mare, dar mareee bunatate!

Mancati terina pe felii de paine integrala prajita unsa cu putin usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]