Terina de ficat

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2013 | 4131 vizualizari

 

Reteta este minunata este luata de la Irina,multumesc sefa pentru reteta>:D<
Un aperitiv care se face foarte usor si e foarte gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de pui
  • 2 cepe albe
  • 1 pachet de unt
  • 10 g gelatina
  • 3 linguri de coniac
  • sare/piper/cimbru/ghimbir
  • 50 g nuca
  • frunze de rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de ficat:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in pachetul de unt.Adaugam si condimentele.

Ficatul de pui se curata de pielite si se clateste sub jet de apa.Se pune si ficatul peste ceapa calita impreuna cu rozmarinul.

Cand ficatul este gata se pune in blender impreuna cu sosul format.

Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa.

Nuca se piseaza marunt,jumatate de compozitie se amesteca cu gelatina si coniacul(sau ce folositi).

Pasta de ficat se amesteca cu compozitia de gelatina si nuca.

Intr-o tava punem o folie alimentara si se toarna compozitia de ficat.

Deasupra se pune nuca ramasa.

Se da la frigider pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Se poate servi cu sos de afine sau cu dulceata de trandafiri

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de ficat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti