Tavalita

de Julie in Prajituri, 23 Apr 2010 | 4780 vizualizari

 

Aceasta este o reteta pe care o stiu de la soacra mea.Ea obisnuieste sa o prepare de fiecare data la zi de sarbatoare.
Este usor de facut si este si foarte aspectuoasa.

Numele acestei prajituri vine de la faptul ca dupa ce o faci, o ..."tavalesti" prin strat generos de nuci macinate sau prin nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 2 cani cu zahar
  • o cana ulei
  • un praf de copt
  • 4 cani faina
  • esenta de vanilie
Pentru glazura:
  • 2 cani zahar
  • 2 cani apa
  • un pachet margarina
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita:

Pregatim mai intai blatul: Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge  tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit, 25-30 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pregatim si glazura: Se pun pe foc margarina,zaharul, cacaua si apa,  si se dau in cateva clocote pana se ingroasa putin.La sfarsit se pune esenta.

Dupa ce se raceste blatul, se taie in patrate. Fiecare patrat se tavaleste  prin glazura de cacao si apoi prin nuca de cocos (sau prin nuci macinate).

TIPS-URI

1

Se aseaza pe o farfurie la distanta una de alta si nesuprapuse, pana se intareste glazura.

2

Nu am reusit sa postez si o fotografie ca nu stiu de ce nu merge azi, dar revin altadata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fulg de nea