Tarte cu branza de capra si rosii cherry

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2010 | 4592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr rosii cherry, injumatatite
  • 2 lingurite thym maruntit
  • 2 lingurite busuioc maruntit
  • 350 gr aluat foietaj
  • 100 gr branza de capra, sfaramitata
  • 50 ml ulei de masline aromat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu branza de capra si rosii cherry:

Incalzeste cuptorul la 150⁰C.Aseaza rosiile injumatatite, cu partea taiata in sus, intr-un singur strat, intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline aromat.Presara-le cu 1 lingurita thym, 1 lingurita busuioc, putina sare si piper si da-le la copt 1h 30 minute pana cand s-au inmuiat si au devenit zemoase.Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca.

Mareste temperatura cuptorului la 200⁰C.Ruleaza aluatul foietaj pe suprafata de lucru si taie din el 24 patratele de aprox. 5 cm.Da-le la copt 15 minute, avand grija sa nu le lasi pana se rumenesc prea mult caci vor mai intra la cuptor.Dupa cele 15 minute, scoate-le din cuptor si cat timp sunt calde preseaza-le usor pentru le aplatiza.

Pentru asamblarea tartelor, aseaza cate 2 jumatati de rosii pe fiecare patrat de aluat foietaj, presara-le cu putina branza de capra si ierburile ramase.Stropeste-le cu putin ulei de masline aromat si da-le la copt 6-10 minute pana cand s-au rumenit.
Dupa ce s-au copt, aranjeaza-le pe o farfurie, stropeste-le cu putin ulei de masline aromat si serveste-le.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu branza de capra si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu masline