by Ionix :D
Preparare umplutura:
Ficateii se spala bine, ii punem la fiert, ii scurgem de apa si-i dam la racit. Pipotele si inimile se spala bine, punem la fiert, scurgem si lasam la racit. Dupa ce s-au racit, dam pe masina de tocat carnea: ficateii, pipotele, patrunjelul, mararul si usturoiul. Amestecam bine toate ingredientele. Doua din betele de praz se toaca marunt si se pun peste ficateii dati pe masina. Separat punem uleiul la incins si punem la calit restul de praz, tocat rondele. Prazul calit il dam la racit iar apoi il turnam peste amestecul de ficatei. Peste aceasta compozitie punem ouale batute si amestecam. Punema sare si piper dupa gust.
Cat timp prazul se raceste, pregatim aluatul:
Amestecam toate ingredientele si framantam pana iese un aluat nelipicios si omogen. Aluatul il impartim in doua parti egale. Tapetam cu unt o tava si presaram putina faina. Punem o foaie de aluat iar peste turnam amestecul de ficatei. Cealalta foaie o taiem pe lung. Din foile taiate facem un gratar peste amestecul de ficatei. Apoi vom unge cu oul batut. Se da la cuptor la foc mic pana cand se rumeneste frumos.
Se serveste atat calda cat si rece.
Pofta buna!