Tarta Tatin cu mere

de diamond in Prajituri, 13 Apr 2013 | 4648 vizualizari

 

o tarta delicioasa cu mere ... fina si delicata...care te cucereste cu totul ...

se face foarte repede si fara prea multe batai de cap...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 120 gr zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilescu/ sau unul de bourbon
  • zeama de lamaie
  • 50 gr unt
  • scortisoara
  • 400 gr aluat de foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu mere:

-merele se spala, se curata de coaja si de seminte...
se taie felii...

-am folosit ustensila din imaginea atasata, buna si practica de altfel...

-merele se stropesc cu zeama de lamaie ca sa isi pastreze culoarea...

 -in vasul in care faceti tarta sau in alt vas rezistent la foc se pun zaharul, zaharul vanilescu, untul si scortisoara...

-amestecati cu o lingura de lemn pana cand zaharul se caramelizeaza intr-un sirop gros mai deschis la culoare...
deasupra puneti feliile de mar...

-eu am avut o forma cu fund de sticla... asa ca am tapetat-o cu hartie de copt...si am turnat caramelul deasupra... apoi am asezat feliile de mar...

-deasupra am pus aluatul de foietaj cu ajutorul sucitorului.

-am acoperit frumos fructele

-am pensulat aluatul de foietaj cu putin unt topit...
dati tarta la cuptorul preincalzit ... sa se coaca la o temperatura de 180 gr.... pana se aureste deasupra

-se scoate din cuptor... se rastoarna pe un platou cu grija mare sa nu va frigeti...
am asteptat cuminte sa se racoreasca putintel... si em ridicat cu emotie hartia de copt....siiiii

-o tarta auriu- portocalie... imbietoare, atragatoare... scaldata in sosul caramel... mmm

- o felie minunata, cu blat crocantzos, cu mar moale fin delicat caramelizat deasupra...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare