Tartă de mere cu dulceaţă

de ionix in Prajituri, 27 Mai 2010 | 4810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere verzi
  • dulceaţă (eu am avut din producţie proprie de gutui cu citrice)
  • frişcă
  • 6 linguri cu zahăr brun pentru caramel
  • Pentru aluat:
  • 3 ouă
  • 100 g unt topit şi răcit
  • circa 200-250 g faina
  • 150 g zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă de mere cu dulceaţă:

Într-o cratiţă se pune la topit zahărul brun.

Când s-a topit zahărul se întinde pe pereţii vasului, cum facem la crema de zahăr ars, şi lăsăm să se racească.

Prepararea aluatului:

Ouăle se bat cu zahărul vanilat până-şi dublează volumul.

Untul se amestecă cu zahărul şi se pune peste ouăle bătute.

Se amestecă bine şi se pune făina, se amestecă de jos în sus.

Aluatul trebuie să fie puţin mai consistent faţă de cel de chec.

 
Merele se scobesc, se taie-n două şi se aşează în cratiţa cu zahărul caramel.

Peste mere se toarnă aluatul şi se bagă cratiţa la cuptor, la foc mediu.

Se lasă până se coace, se face testul cu scobitoarea.

După ce o scoateam, o răsturnăm pe o farfurie şi ungem cu dulceaţă.

Se lasă la răcit si apoi se ornează cu frişcă.

 
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă de mere cu dulceaţă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere