Tarta de dovlecei

de Criss in Aperitive / Garnituri, 17 Iun 2011 | 4418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • -280 g faina
  • -120 g unt
  • -1 ou
  • 1-2 linguri apa rece
  • -1 lingurita sare
  • Pentru umplut:
  • -1 dovlecel mediu
  • -150 g bacon
  • -o ceapa verde
  • -150 g feta
  • -1 rosie
  • -2 oua
  • -2 linguri smantana
  • -100 g cascaval
  • -sare, piper
  • -patrunjel verde,
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de dovlecei:

Amestecam faina cu untul rece, sarea pana devine nisipos. Adaugam oul si apa rece si facem o bila compacta de aluat, pe care o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru o ora. Dupa o ora scoatem aluatul de tarta, il intindem si il asezam in forma de tarta. Il intepam din loc in loc cu o furculita sa nu se umfle si il punem in cuptor 10 minute.

Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem felii subtiri, adaugam sare si il lasam 15 minute sa se inmoaie. Ceapa si baconul le calim in tigaia de teflon, fara grasime suplimentara. E suficienta grasimea lasata de bacon.

Batem cele doua oua, adaugam smantana, cubuletele de feta, baconul cu ceapa si feliile de dovlecei, sare piper si verdeata si turnam tot amestecul peste tarta. Deasupra punem felii de rosii si cascaval ras. Coacem 30-35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv melcisori perechi din foietaj cu bacon si cascaval