Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz

de xana in Prajituri, 10 Sep 2013 | 13013 vizualizari

 

Parca ii lipseste ceva deasupra, sa-i dea putina culoare...dar nu a stat nimeni s-o admire prea mult :) Sa va spun cat e de bunuta? Nu va spun, trebuie sa aflati voi, aici s-a papat toata asa ca nu am de unde sa va dau sa gustati :P

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 230 gr faina
  • 80 gr margarina(la temperatura camerei)
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri iaurt
  • 2 linguri cu varf cacao neagra
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 125 gr caramele cu lapte
  • 200 gr ciocolata
  • 50 gr fulgi de ovaz
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz:

Faina si cacaua se cern, apoi se amesteca cu restul ingredientelor(eu am folosit degetutele) pana devin un aluat lucios si nelipicios din care se intinde o foaie subtire, cu vreo 3 cm mai mare decat forma. Cu ajutorul sucitorului se transfera foaia in forma, apoi cu degetele se aseaza bine pe margini. Taiem cu un cutit excesul de aluat de pe margini, in asa fel incat sa ramana la acelasi nivel de jur imprejur. Intepam fundul cu o furculita si o dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 20 de minute.

Intre timp preparam umplutura: caramelele si 3-4 linguri de frisca se pun pe bain marie pana se topesc(amestecam din cand in cand). Restul de frisca si fulgii de ovaz se pun la foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata(cubulete), apoi amestecam pana se topeste.  Crema de ciocolata se amesteca cu cea de caramele si se toarna in blatul de tarta dupa ce-l scoatem de la cuptor.

Se da la frigider pentru cateva ore, pana cand crema s-a intarit, ca s-o putem taia mai bine.

TIPS-URI

1

Am folosit o forma de 25 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto