Tarta de ciocolata II

de laylalala in Prajituri, 5 Noi 2011 | 19986 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat

  •  100 gr unt
  •  60 gr zahar pudra
  •  semintele de la 1 baton de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 2 oua
  •  ¼ lingurita praf de copt
  •  ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 gr faina

Umplutura

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  •  4 oua, batute cu un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata II:

1.Incinge cuptorul la 180°.

2.Pentru aluat, bate untul cu zaharul, semintele de vanilie si esenta de portocale. Incorporeaza ouale.Amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul apoi inglobeaza amestecul in compozitia cu unt.Da aluatul la rece pana prepare umplutura.

3.Intr-un vas la bain-marie, topeste ciocolata cu frisca lichida. Ia compozitia de pe foc si lasa sa se raceasca 5 min apoi incoporeaza ouale. 4.Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina apoi acopera o tava de tarta cu acesta. Da aluatul la copt 10 min apoi scoate-l din cuptor, toarna umplutura si da din nou la cuptor pana cand umplutura s-a stabilizat, aprox.30-40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu ciocolata si pere