Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda

de SimonaP in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2013 | 6337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de tarta avem nevoie de :
  • * 300 g faina
  • * 150g unt
  • * 2 oua
  • * 1praf de sare
  • * 1 lingura apa
  • Pentru umplutura:
  • * 300 g ghebe
  • * 2 zucchini
  • * 2 ardei kapia
  • * o legatura leurda
  • * 4 oua
  • * 50 g smantana
  • * sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda:

Preparare aluat tarta:

Se amesteca faina cu sarea si apoi cu untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios. Se adauga ouale,apa si se continua framantarea, pana aluatul devine elastic, in jur de 5 minute. Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute. 

Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste  tava de tarta unsa in prealabil cu unt. Se taie excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor. Se da tava la cuptor timp de 3-4 minute.

Preparare umplutura:

Ghebele se fierb cateva minute in apa cu sare. Legumele se curata,se spala si se taie felii. Leurda spalata se taie fasii mici. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline calim timp de cateva minute ghebele,zucchini si ardeiul kapia, apoi lasam sa se raceasca.

Ouale se bat cu un praf de sare si se amesteca cu smantana. Adaugam peste amestecul de oua legumele calite,leurda tocata marunt si amestecam usor. Punem aceasta compozitie in tava. Dam la cuptorul preincalzit la 18 grade timp de 40 - 45 minute.

Se taie portii dupa ce se raceste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]