Tarta cu ton ,ceapa,ardei si branza.

de iulianatanase in Ton, 26 Oct 2010 | 7311 vizualizari

 

Acest tip de tarta este foarte versatila deoarece iti permite sa te joci cu ce ai prin frigider ,sa-ti pui fantezia la contributie si sa realizezi ceva extraordinar de bun la gust.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 cutie de ton de 150 gr.
  • 1/2 de ardei gras
  • cca.150 grame de branza (tip brie am avut eu)de care v-a ramas prin frigider(cascaval, cas de oaie,de vaca,gorgonzola s.a.m.d.)sau combinatii din tot ce aveti
  • 2 oua
  • 50 ml.ulei
  • parmezan ras 2-3 linguri(se poate si fara9
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ierburi mixte tocate(de care va plac)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton ,ceapa,ardei si branza.:

Preincalziti cuptorul la 180 grade. In timp ce cuptorul se incalzeste pregatiti foietajul.eu l-am taiat cu foarfeca de bucatarie un pic mai mare decat forma de tarta si l-am asezat in forma cu hartie cu tot si l-am intepat din loc in loc cu furculita.

Am taiat ceapa solzisori si am pus-o la calit cu uleiul,ardeiul se taie si el in felii subtirele si dupa cca.5 min se adauga peste ceapa.Se lasa putin timp impreuna sa se inmoaie.Cand s-a racorit putin, am adaugat tonul din conserva si am amestecat bine.Branza se taie cubulete si se adauga la restul ingredientelor.la sfarsit se adauga ouale batute usor cu o furculita, ierburile mixte tocate,sare si piper dupa gust.

Turnati compozitia peste foietaj si daca aveti presarati cu parmezan ras.Din ceea ce a ramas de la taiatul foietajului am facut niste "grilaje" cu rotita dintata si o fundita.Am uns cu o pensula inmuiata in ou batut "grilajul" din fasiile de foietaj si am dat la cuptor cca20-25 min. oricum dupa cca.20 min va sfatuiesc sa va uitati ca depinde de cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton ,ceapa,ardei si branza." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ton sicilian