Azi, Costel ii spunea unei verisoare, la telefon, ca el nu are tort de ziua lui si ca i-a facut nevasta doar inghetata ( cam nereusita, completez eu :"> ) pe post de desert.
In minutul urmator m-am uitat prin frigider sa vad de ce ingrediente dispun si-am preparat aceasta tarta delicioasa, care s-a "topit" destul de repede, dar nu inainte de a-i aprinde o lumanare si a-i canta "la multi ani" sotului meu , care a fost extrem de surprins ( mai ales ca l-am luat din pat =))) ).
Sa-mi traiesti multi ani sanatosi si prosperi, dragul meu, iar Dumnezeu sa ne ajute sa trecem cu bine peste toate incercarile! Te iubesc mult! :-*
Blat :
Crema:
Pentru asamblare si decor :
Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, pana obtinem o spuma ferma. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt, mixand pentru omogenizare dupa fiecare ingredient .
Ungem tava de tarta cu ulei si-o tapetam cu faina. Turnam compozitia de tarta in tava si coacem blatul pentru cca. 30 minute, in cuptorul incins in prealabil. Cand blatul este rumen si se desprinde usor de pe marginile tavii, oprim focul si raspurnam blatul pe un platou, lasandu-l sa se raceasca.
Crema: Batem intai frisca , dupa care incorporam in ea 4 linguri cu zahar pudra si 250 g mascarpone . Adaugam esenta de portocale si bucatile de citrice confiate , mixand totul inca un minut .
Asamblare: In scobitura blatului asezam boabele de struguri, peste care presaram 2 linguri cu zahar pudra intindem crema , apoi decoram dupa preferinte. Nemaiavand altceva la indemana, eu m-am folosit de ornament de la Dr. Oetker si de felii de gutuie din compot.
1
Tava in care am preparat tarta are diametrul de 32 cm.