Tarta cu sparanghel si ton

de oanapl in Ton, 2 Iun 2022 | 3844 vizualizari

 

Dacă tot e sezonul sparanghelului, vă invit să încercați o tartă delicioasă și foarte ușor de pregătit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 100 g unt 80% rece
  • 1 ou
  • 6 linguri apă rece
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • 3 ouă
  • 50g smântână
  • sare
  • 50g baby spanac
  • 1 conservă ton în suc propriu
  • 6 fire sparanghel
  • sare
  • 80g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu sparanghel si ton:

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura.
Se spală spanacul, se scurge bine de apă și se taie fâșii.
Se mixează ouăle cu sare și cu smântâna, apoi se adaugă spanacul tocat, tonul scurs bine de suc și se omogenizează compoziția.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-o tavă unsă cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc. Se taie surplusul de aluat. Se acoperă pe hârtie de copt și se pun deasupra boabe de fasole (sau biluțe speciale pentru copt) și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 15-20 de minute.
Se scoate tava, se îndepărteaza boabele de fasole și hârtia de copt și se toarnă umplutura peste aluat.
Sparanghelul se spală, se șterge bine și se îndepărtează partea mai tare a cozii. Se taie fiecare fir de sparanghel în 2 și se așază peste umplutură.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos. Se scoate tava și se presară cașcavalul dat pe răzătoarea mare și se introduce în cuptor pentru 5 minute.
Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sparanghel si ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

05.06.2022, 19:57

Faci niste tarte asa minunate mereu! Bravo!

Catalina L 1

06.06.2022, 21:47

perfecta de sezon

Constelatialeu 1

13.06.2022, 23:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]