Tarta cu rondele de mere

de gaby_duceag in Dulciuri, 18 Iun 2014 | 4897 vizualizari

 

Tarta asta cu mere o aveam de mult in gand, de cand am vazut-o la Irina.
Pe cat de simpla, pe-atat de buna!



Eu am ales un topping de caramel facut in casa dar voi o puteti pudra cu zahar, ii puteti pune un mot de frisca sau o serviti ca atare

 

INGREDIENTE

  • tava cu diametrul de 30cm
  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 mere
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • un vf cutit sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rondele de mere:

  1. Curata merele.
  2. Scoate-le cotorul fara a taia marul si apoi taie fiecare mar rondele de  1,5 -2 cm
  3. Pune 3 linguri de zahar intr-o tigaie la topit iar cand incepe sa se caramelizeze pune merele si scortisoara.
  4. Trece rapid rondelele prin zahar , pe ambele parti, scoate-le pe-o farfurie si lasa-le la racit (daca le lasi prea mult se inmoaie si se rup)
  5. Separa albusurile de galbenusuri.
  6. Mixeaza albusurile spuma adaugand sarea si, treptat, zaharul ramas . Te opresti din mixat doar cand nu se mai simt deloc cristale de zahar in compozitie.
  7. Adauga galbenusurile, faina cernuta, uleiul si omogenizeaza amestecand compozitia usor, de jos in sus, cu o lingura.
  8. Unge o tava cu ulei, pudreaza faina pe fundul tavii si toarna compozitia.
  9. Niveleaza, aseaza deasupra rodelele de mere si baga tava in cuptorul preincalzit.
  10. Coace la foc mic pana se rumeneste frumos.
  11. Lasa sa se raceasca si serveste pudrata cu zahar , cu frisca deasupra sau topping sau…ca atare .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rondele de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (28)

Criss 1

19.06.2014, 05:33

Sidy 1

19.06.2014, 07:05

O minunatie de tarta ! Buna, bunutza !

lucy2002 1

19.06.2014, 12:56

favorita!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe cu blat de pandispan