Tarta cu ricotta si glazura de ciocolata

de trifadalia in Torturi, 26 Oct 2016 | 2274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 gr ricotta de la Lidl
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 gr bobite ciocolata
  • coaja lamaie
  • esenta vanilie
  • un varf sare
  • unt pentru tapetat forma
  • o mana de biscuiti sfaramati pentru tapetat
  • o ciocolata cu lapte pt glazura
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ricotta si glazura de ciocolata:

 Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam foarte bine. Cand albusurile nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugam pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 gr zahar totale si mixam pana cand obtinem o bezea lucioasa.Mixam galbenusurile cu zaharul ramas pana se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam peste galbenusuri ricotta, bobitele de ciocolata si faina . Mixam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat albusurile amestecand de sus in jos cu o lingura.Se pune aluatul intr-o forma de tort si se coace cca 40-45 de minute. Dupa racire ciocolata se pune pe baie de aburi cu o lingura de ulei pana se topeste. Se decoreaza tortul cu glazura obtinuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ricotta si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca "Inimioara"