Tarta cu prune

de dentistutza in Prajituri, 30 Sep 2011 | 4124 vizualizari

 

Fara crema, un pic acrisoara-doar atat cat sa doresti inca o bucatica parfumata pe cerul gurii.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 250 gr. faina
  • 120 gr. unt rece cubulete
  • 2 oua
  • 100 gr. zahar
  • pt. umplutura:
  • prune dulci taiate pe lung, in 8 "semilune"fiecare
  • zahar si scortisoara dupa gust
  • 2 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Din ingredientele pentru crusta se face un aluat nelipicios care se inveleste in folie si se lasa la frigider cel putin 30 minute.  

Prunele spalate si taiate se presara cu zahar si scortisoara dupa gust si se lasa sa se indulceasca. Se unge cu unt o forma rotunda, se tapeteaza cu faina si se acopera cu o baza de aluat obtinuta din circa 2/3 din cantitatea totala. Se presara cu pesmet. Prunele se astern in strat uniform si pe deasupra lor se formeaza un grilaj din restul de aluat ( 1/3 ramasa).

Se coace la foc moderat pana se rumenesc frumos marginile si grilajul. Se lasa la racit , se poate presara cu zahar pudra si se serveste cu pofta.

 

TIPS-URI

1

prunele sunt totusi acrisoare asa ca nu va zgarciti la zahar...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu prune