Tarta cu prune

de dentistutza in Prajituri, 30 Sep 2011 | 3936 vizualizari

 

Fara crema, un pic acrisoara-doar atat cat sa doresti inca o bucatica parfumata pe cerul gurii.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 250 gr. faina
  • 120 gr. unt rece cubulete
  • 2 oua
  • 100 gr. zahar
  • pt. umplutura:
  • prune dulci taiate pe lung, in 8 "semilune"fiecare
  • zahar si scortisoara dupa gust
  • 2 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Din ingredientele pentru crusta se face un aluat nelipicios care se inveleste in folie si se lasa la frigider cel putin 30 minute.  

Prunele spalate si taiate se presara cu zahar si scortisoara dupa gust si se lasa sa se indulceasca. Se unge cu unt o forma rotunda, se tapeteaza cu faina si se acopera cu o baza de aluat obtinuta din circa 2/3 din cantitatea totala. Se presara cu pesmet. Prunele se astern in strat uniform si pe deasupra lor se formeaza un grilaj din restul de aluat ( 1/3 ramasa).

Se coace la foc moderat pana se rumenesc frumos marginile si grilajul. Se lasa la racit , se poate presara cu zahar pudra si se serveste cu pofta.

 

TIPS-URI

1

prunele sunt totusi acrisoare asa ca nu va zgarciti la zahar...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema mascarpone si aroma de mure