Tartă cu praz

de Gouda in Aperitive / Garnituri, 21 Sep 2010 | 5533 vizualizari

 

O tartă originală cu praz pe care acum eu cu pisicuţa mea Fanea, am păpat-o cu mare plăcere! A iesit delicioasă! :) Vă recomand să o încercaţi şi voi! ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri apă
  • sare
  • Pentru umlutură:
  • 4 fire fire praz parte albă
  • 200 g file de vită afumat
  • 100 g caşcaval ras Gouda ;)
  • 2 ouă
  • 100 g smîntînă 10 %
  • 1 lingură ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu praz:

  Se taie untul cubuleţe şi se amestecă cu făina pînă capătă o consistenţă nisipoasă. Se adaugă oul, puţină apă, sare şi se frămîntă un aluat omogen, care apoi se înveleşte în folie transparentă şi se lasă la rece 30 de minute.

  În acest timp se rumeneşte fileul de vită tăiat, în tigaia încinsă cu uleiul de masline, apoi se scoate pe şerveţele absorbante. Se taie prazul rondele, se opăreşte 5 minute în apă cu sare, se scurg şi se călesc 2 minute în grăsimea lăsate de la rumenirea fileurilor de vită.

  Se unge cu puţin ulei o formă de tartă şi se întinde pe ea aluatul, acoperind şi pereţii. Se toarnă în formă prazul amestecat cu fileul de vită, iar peste ele se toarna ouăle bătute şi amestecate cu caşcavalul ras şi smîntîna, cu sare, piper şi busuioc.

  Se pune forma la cuptor pentru 30-40 de minute la 220 grade şi se serveşte caldă, tăiată felii.

  Poftă mare!

TIPS-URI

1

Eu am folosit untul de casă, cu el orice mîncare se primeşte la nivelul aşteptărilor ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

Bunica 1

24.09.2010, 20:15

O tarta aperitiv foarte buna! Bun venit printre noi!

Corinuta 1

26.09.2010, 00:13

Foarte dragutza pisicuta!dar si tarta arata bine!

dentistutza 1

22.10.2010, 07:57

ce frumoasa e , cred ca a fost f. buna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui shanghai