Tarta cu piersici si caramel

de daniastefania in Prajituri, 29 Iun 2015 | 5939 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru caramel:

  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa

Pentru tarta:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 6 piersici
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si caramel:

Facem prima data un caramel. Punem.zaharul si apa pe foc si lasam sa se caramelizeze. Avem grija sa nu se arda. Cand e gata caramelul, il turnam pe fundul unei tavi.

Spalam bine piersicile, le curatam de coaja si le taiem ca niste semiluni. Le asezam in tava una langa alta peste caramel. Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. Galbenusurile le frecam bine cu uleiul. Peste albusuri punem galbenusurile, amestecam usor, apoi adaugam faina.

Amestecam totul bine si turnam compozitia peste piersici. Dam tarta la cuptorul preincalzit la 200 grade C timp de 10-15 minute. Lasam tarta sa se raceasca in tava, apoi o rasturnam pe o farfurie. Se va insiropa de la caramel. O puteti servi asa sau alaturi de o cupa de inghetata. Noi am servit cu inghetata de ciocolata deasupra. O tarta insiropata si care se topeste in gura. Sper sa va placa!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]