Tarta cu piersici

de luminita20_2006 in Prajituri, 6 Iul 2009 | 8808 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • 75 gr unt
  • 75 gr zahar
  • 20 gr lapte sau iaurt
  • 1 plic praf de copt
crema:
  • 0,5 l lapte
  •  3 oua
  • 2 linguri cu varf de faina
  •  150 g zahar
  • esenta de migdale
 
  • 4 persici
  • 1 plic gelatina 
 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Se separa albusurile de galbenus; albusurile se bat spuma cand s-au legat si sa facut o masa conistenta adaugam zaharul si continuam sa batem, apoi adaugam galbenusurile, untul topit urmat de lapte si la final faina si praful de copt. Undem tava de tarta cu unt si turnam compozitia obtinuta. dam la cuptorul incins 25 min.

crema:laptele si ouale batute se pun la fiert amestecanduse in continu, se adauga si zaharul. Separat se amesteca 2 linguri de faina cu un pic de lapte . Cand da laptele in clocot adaugam faina mai lasam sa fiarba pana se ingroasa. Cand sa racit crema adaugam esentele de migdale.

Dupa ce sa racit blatul adaugam crema de migdale; ornam cu felii de piersici si turnam de asupra gelatina care a fost preparata conform instructiunilor de pe ambalaj

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si visine