Tarta cu lamaie si bezea

de La Ancuta in Dulciuri, 6 Mar 2011 | 6849 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti
  • 125 g unt
  • 275 g lapte condensat
  • 3 lamai
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si bezea:

Zdrobim biscuitii marunt (eu i-am facut cu robotul) si apoi ii amestecam cu untul moale. Va fi un aluat sfaramicios.

Ungem o tava rotunda (26 cm) cu unt si punem biscuitii. II apasam pe fundul si marginea tavii cu mana sau cu dosul unei linguri.

Pentru crema de lamaie mixam laptele condensat cu galbenusurile, coaja rasa de la o lamaie si zeama de la toate trei lamaile.

Turnam crema in tava peste blatul de biscuiti.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase.

Montam bezeaua peste crema si facem cateva valui cu dosul lingurii.

Coacem in cuptorul incalzit, la foc mic, timp de 20-30 de minute, pana se rumeneste bezeaua. Stingem focul si mai lasam 10 minute in cuptor.

Portionam doar dupa ce s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (40)

Bucataras Medi 1

07.03.2011, 21:14

Pentru mine se mai gaseste o feliuta?...................

La Ancuta 1

07.03.2011, 22:11

Medi pentru tine oricand

adry88 1

11.06.2011, 17:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]