Tarta cu lamaie

de Bianca20 in Dulciuri, 16 Aug 2015 | 6610 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 g faina;
  • 4 lg. zahar;
  • 80 g. unt;
  • un praf de sare;
  • 5 g. praf de copt;
  • 1 ou;
  • 2 lg. apa;

Crema:

  • 750 ml. lapte;
  • 180 g unt;
  • 150 g zahar;
  • o lamaie;
  • 4 galbenusuri;
  • 3 1/2 lg. amidon.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

Aluat: Se pune faina, zaharul, praful de sare si praful de copt intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se framanta pana obtinem un aluat uscat si faramicios. Se adauga oul si se framanta. Se pune si apa, dar doar daca mai este nevoie. Trebuie sa obtinem un aluat ca pentru biscuiti. Se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute.

Crema: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga amidonul si laptele in fir subtire. Se pune pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa. Se opreste focul si se adauga coaja si zeama de la lamaie si untul la temperatura camerei. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.

Se scoate aluatul dupa trecerea timpului si se intinde o foaie groasa de 4-5 mm. Se pune intr-o tava unsa cu putin unt si se i se da forma tavii. Se adauga crema racita si se pune la cuptor pentru 30 de minute la 180-200 de grade sau pana cand se rumeneste aluatul pe margini. Se scoate si se lasa sa se raceasca complet inainte de feliere. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de zmeura, la rece