Tarta cu gem si prune uscate

de adela1981 in Dulciuri, 12 Mai 2012 | 4312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 4 linguri zahar pudra ( 80 gr )
  • 2 oua
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 200 gr gem de prune
  • 100 gr prune uscate
  • unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem si prune uscate:

Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra, pana ce devine cremoasa, apoi adaugam ouale,  pe rand, mixand dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la unt. Se framanta un aluat , pe care il impartim in doua. O treime din aluat se intinde si se aseaza in tava de tarta,  unsa cu unt.  Se impunge tarta cu o furculita si se unge cu gemul de prune, apoi se presara cu prune uscate taiate marunt. Deasupra se face un grilaj din aluatul  ramas. Se introduce in cuptorul incalzit si se coace pana ce devine aurie.
Dupa ce ati scos din cuptor pudrati cu zahar .    

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem si prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

13.05.2012, 12:39

Rocsi 1

13.05.2012, 14:55

Imi place

cocolina 1

13.05.2012, 21:23

buna tarta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata cu ciocolata si visine