Intr-o tava unsa in prealabil cu unt se pun 4 linguri de zahar si se caramelizeaza la foc potrivit.Se misca tava in asa fel incat caramelul sa se intinda pe toata suprafata tavii cat si pe margini.Se pune in tava jumatate di cantitatea de fructe,taiate in felii, cubulete , rondele si se baga in cuptorul incins , la foc potrivit timp de 15 min.
Separat se freaca zaharul cu ouale pana cand se obtine o compozitie spumoasa.Se adauga apoi treptat uleiul, laptele si apoi faina in care s-a amestecat praful de copt.Dupa gust se poate adauga si cateva picaturi de esenta de rom sau de vanilie.
Se scoate tava din cuptor ssi se toarna compozitia de mai sus peste fructele calite pe care le-am stropit cu putin lichior sau coniac.Se da la cuptor si se coace la foc potrivit.Cand tarta este coapta se rastoarna pe o plansa dar numai dupa ce aceasta s-a racit.
Deasupra tartei racite se toarna o glazura obtinuta din nucile pisate si calite in miere timp de 15 min.
Se lasa la racit si se orneaza dupa bunul plac cu cealalta jumatate de fructe , apoi se taie in bucati potrivite.
Sa aveti pofta!