Tarta cu dulceata de zmeura

de brunetica in Prajituri, 4 Noi 2011 | 3974 vizualizari

 

Am fost la cumatra mea si m-a servit cu aceasta tarta, mi-a placut atat de mult tarta incat i-am cerut reteta si am facut-o si eu tarta si acum o impartasesc cu voi. Tarta este delicioasa , dulce acrisoara si se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

  • 180 g. biscuiti normali ,
  • 100 g. unt ,
  • 4 oua ,
  • 100 g. zahar ,
  • 250 g. urda dulce ( ricotta) ,
  • 250 g. mascarpone ,
  • 1 lingura faina ,
  • 1 plic zahar vanilat ,
  • dulceata de zmeura ( fructe de padure )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dulceata de zmeura:

Untul il topim, biscuitii ii sfaramam, amestecam cu untul si asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul, adaugam urda dulce( ricotta), mascarponele, faina si zaharul vanilat si amestecam bine. Albusurile le batem spuma si le adaugam cu crema, amestecam incet pina se incorporeaza si turnam peste blatul facut din biscuiti. Dam la cuptor pentru 30 de minunte la foc mediu. Cand este copt lasam la racit . Dupa racire adaugam dulceata de zmeura sau fructe de padure.

TIPS-URI

1

Aceasta tarta se serveste rece. Daca doriti puteti stropi tarta cu cateva picaturi de zeama de lamaie dupa ce ati pus dulceata, o sa dea un gust deosebit, acrisor

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dulceata de capsuni