Tarta cu dovleac

de Ina in Prajituri, 6 Noi 2012 | 3920 vizualizari

 

Me-ri-ta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 galbenusuri,
  • 2 linguri lapte,
  • 250 g faina
  • 125 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • un praf de sare,
  • Umplutura:
  • 3 cani cu dovleac ras,
  • 3-4 linguri zahar,
  • o lingura unt,
  • 3 linguri cu nuci macinate,
  • 2 linguri cu samburi de caise , maruntiti,
  • 1 zahar vanilinat,
  • esenta de rom,
  • 2 lingurite cu scortisoara,
  • o mana de stafide,
  • 1-2 linguri cu pesmet,
  • 2 albusuri,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac:

Blat :

Lasam untul sa se inmoaie usor la temperatura camerei , sau il bagam 15 secunde la microunde. 

Din  unt, zahar si sare  facem o crema in  care adaugam, apoi, galbenusurile si faina. Aluatul va seamana cu niste firimituri mai mari.  Aadaugam  laptele  si  framantam usor, nu foarte mult, pentru a nu fi prea elastic. Punem aluatul in folie alimentara si dam la rece, timp in care pregatim umplutura.

Umplutura :

Punem dovleacul ras la calit, intr-o lingura cu unt , impreuna cu 3-4 linguri de zahar, scortisoara  si  zaharul vanilinat. Cand dovleacul se inmoaie adaugam pesmet, esenta  de rom, stafide si nuci si samburi de caisa. Dam umplutura deoparte si lasam sa se raceasca.

Albusurile batute spuma tare le incorporam  in compozitia de dovleac .

In tava  termorezistenta unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, intindem  aluatul cu mana , acoperind si peretii tavii.   Bagam tava in cuptorul deja incins , pentru 5 minute.  Peste aluatul partial copt turnam umplutura de dovleac, iar deasupra presaram miez de nuca macinata. Dam din nou la cuptor pentru 10-15 min, pana cand totul devine auriu .

Servim calda sau rece, decorata cu frisca.

Multumesc pentru reteta lui Julie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovleac turcesc (de post)