Imi place foarte tare combinatia dintre ciuperci si blue cheese asa ca m-am gandit sa prepar rapid o tarta cu ciuperci ca urma sa am musafiri. Am cautat o reteta simpla si cea mai apropiata a fost reteta Iuliei (iulia's kitchen), insa modificata dupa gustul meu.
Pentru aluat :
Pentru umplutura:
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se da la rece cel putin 30 de min.
Intre timp ne ocupam de umplutura, curatam legumele, taiem ceapa marunt si ciupercile felii, iar patrunjelul verde il tocam marunt. Batem ouale, adaugam smantana si le condimentam cu sare si piper dupa gust.
Calim in o lingura de unt ceapa impreuna cu ciupercile, cat sa se inmoaie putin.
Tapetam tava pentru tarta cu unt si faina foarte bine, scoatem aluatul de la rece, il intindem in forma, intepandu-l cu furculita din loc in loc (pt a nu se umfla) si il dam la cuptor la temperatura potrivita timp de 10 min (370F).
Scoatem aluatul din cuptor si incepem sa umplem tarta mai intai cu blue cheese din loc in loc
Peste branza, punem ciupercile cu ceapa (scurse de zeama pe care o lasa), turnam amestecul de oua cu smantana peste, presaram parmezan si patrunjel verde deasupra si dam la cuptor la foc potrivit timp de 45 de min.
Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca. Bon appetit!
1
puteti pune orice tip de branza aveti
2
ciupercile trebuiesc stoarse de zeama pe care o lasa la prajit
3
puteti pune putin pesmet peste tarta ca sa absoarba din zeama ciupercilor