Tarta cu ciocolata si capsuni

de anca_rm in Prajituri, 20 Mai 2015 | 2791 vizualizari

 

Ca tot vorbeam azi de ciocolata si ca e buna si ea la ceva va aduc o tarta.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -250 g biscuit
  • -125 g unt la temperature camerei
  • Umplutura:
  • -400 ml frisca
  • -250 g ciocolata neagra (de care va place , dar sa nu fie umpluta)
  • -10 g gelatina
  • -250 g capsuni sau cati incap in tava de tarta
  • Extra:
  • -100 g ciocolata + 2 linguri lapte
  • -capsuni pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si capsuni:

Pregatim o tava cu diametru de 25 cm.

Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana. Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat. In loc de 125 g unt se poate pune 50 g unt si cateva linguri de lapte pana cand se inmmoaie biscuitii ca s aii putem presa sa obtinem blatul. Cantitatea de unt si lapte poate sa difere in functie de biscuitii folositi.

Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri sau cu fundul unui borcan presam bine ca sa formam baza pentru tarta .

Dam la rece si vom pregati umplutura.

Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna frisca . Topim ciocolata amestecand continuu , atentie sa nu fiarba .

Dam deoparte si o lasam sa se raceasca.

Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa si o incalzim pana cand se dizolva si o adaugam in ciocolata calda.

Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam capsunii spalati si zvantati in tava, turnam umplutura si dam din nou la frigider pana se intareste.

Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita .

Deasupra ornam cu capsuni feliati .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu capsuni si frisca