In sfarsit a venit si randul ei. :) O tarta minunata si delicioasa, pe care am intalnit-o pe mai multe bloguri insa cel mai mult mi-a placut tarta facuta de Vio (Caietul cu retete) . Asadar reteta este identica cu cea de pe blogul ei, singura diferenta fiind ca am lasat tarta mai mult in frigider si crema s-a intarit insa a fost la fel de buna. Am sa fac aceasta tarta si in varianta mini, adica in formele de cosulete pentru ca sunt tare dragalase si sigur ies multe.
Se amesteca faina cu zaharul pudra, vanilia si untul taiat cubulete, pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul si apa rece si se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 30 minute. Dupa cele 30 minute, se scoate , se intinde si se pune intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se pune in cuptor pentru 25 minute.
Se hidrateaza gelatina in putin lapte sau apa. Se rupe ciocolata bucatele, se adauga frisca lichida si se pune pe baie de aburi, amestecand pana cand ciocolata se topeste. Se adauga gelatina hidratata, se amesteca pana cand aceasta se dizolva. Se toarna crema in crusta si se lasa sa se raceasca dupa care se pune in frigider 2-3 ore.