Tarta cu capsuni - 100

de MotanLaOale in Prajituri, 10 Iun 2011 | 3864 vizualizari

 

Incet, incet, mai cu un comentariu, mai cu o gluma, mai cu hohote de ras irezistibile, dar obligatoriu zilnic cu apa in gura de pofta, mai cu o reteta am ajuns si eu la reteta cu numarul 100.
Este prima tarta pe care o fac si va multumesc pentru inspiratie si pentru minunatele retete pe care le postati.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • CREMA
  • 250 ml lapte
  • 1 plic Crema tarte cu fructe - Dr. Oetker
  • SIROP
  • 4 linguri zahar
  • 200ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • DECOR
  • 1 plic Tort Gelee rosu - Dr. Oetker
  • 300g capsuni curatate si uscate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni - 100:

BLAT

Se separa ouale.

Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si un praf de sare pana se intareste si devine lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.

Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste albusuri si se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza.

Compozitia se toarna intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se coace 20-25 minute in cuptorul preincalzit.

Se face testul cu scobitoarea si cand este gata se rastoarna pe gratar si se lasa la racit.

CREMA

Se face conform indicatiilor de pe ambalaj si se lasa la racit.

Mie mi s-a parut a fi cam putina pentru tarta mea. Data viitoare o sa fac eu si crema.

SIROPUL

Zaharul cu zaharul vanilat si cu apa se fierb 2-3 minute si se lasa la racit.

DECOR

Capsunile uscate si mari se taie in felii iar cele mici se lasa asa.

Tort Gelee se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj in momentul folosirii.

ASAMBLAREA

Blatul se pune pe platou si se insiropeaza (nu prea mult).

Crema se toarna peste blat si se niveleaza.

Se pun capsunile dupa dorinta si inspiratie (eu am pus cam putine dupa parerea mea dar am constatat doar cand am mancat prima felie).

Se toarna jeleul cald pe deasupra.

Se pune la rece in frigider pentru cel putin 3-4 ore.

Se taie felii si se orneaza cu frisca.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni - 100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si crema de lamaie