Tarta cu branza si spanac

de diana_k in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2014 | 8213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul pentru tarta
  • 250 grame faina
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 50 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 g spanac
  • 300 grame branza sarata
  • 2 fire ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • sare, piper
  • 8 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si spanac:

Faina se amesteca cu drojdia, apa calduta, apoi se aduaga sarea si uleiul. Se framanta aluatul si se lasa la odihnit.

Intre timp se pune o oala cu apa pe foc, cand incepe sa fiarba apa se adauga spanacul. Se lasa 5 minute sa fiarba, se scurge de apa si taie marunt.

Ceapa se taie rondele, usturoiul se toaca si el si se pun la calit impreuna in ulei incins. Se adauga spanacul si se mai tine pe foc 3 minute, se da deoparte si se lasa sa se racoreasca putin.

Se adauga branza sfaramata, smantana si 3 oua batute cu furculita, se amesteca compozitia, se da gust cu sare si piper.

O tava de copt cu fundul detasabil se unge cu unt si se presara cu faina.

Se intinde foaia de aluat, se aseaza in tava avand grija sa tapetam si peretii vasului cu aluat.

Se inteapa din loc in loc cu furculita si se toarna compozitia de cu spanac.

Se fac mici gropite si se sparg 5 oua in ele.

Se da tava la cuptor pentru 40-45 de minute  la 180 de grade.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta foietaj cu branzeturi si chimen