Tarta cu bacon si porumb

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2015 | 4691 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare:

  • 300 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 2 oua potrivite
  • o lingura cu smantana
  • o lingurita cu sare
  • o lingurita cu zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • un cub de unt moale

Pentru umplutura ne sunt necesare:

  • 300 gr bacon
  • 300 gr cascaval
  • 150 gr cas de vaci
  • 150 gr porumb (conserva)
  • 2 oua mari
  • o lingura cu smantana
  • o rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu bacon si porumb:

Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute, intr-un loc caldut.

Cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat lingurita cu sare.

Adaugam drojdia dospita si framantam aluatul cu putin unt moale.

Dupa framantare, lasam aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul.

 Intindem o foaie (nu foarte groasa) si o asezam intr-o tava unsa cu putin unt/ulei.

Presaram jumatate din cantitatea de cascaval ras si intindem uniform ouale batute cu smantana.  Adaugam fasii de bacon si porumbul, casul ras de vaci si restul de cascaval. Deasupra punem rosia taiata in felii.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute aproximativ.

Dupa coacere, tarta se lasa in cuptor, sa se raceasca treptat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ordinea in care se adauga ingredientele este aleatorie.

2

In aluat se poate adauga o lingurita cu rozmarin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu bacon si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose aperitiv