Tajina de dorada

de Catalina L in Peste, 29 Iul 2018 | 3206 vizualizari

 


Regatul Maroc (Al Mamlakatu'l-Maghribiya - Regatul de vest) sărbătoreşte Ziua naţională la 30 iulie ( aniversarea accederii la tron a regelui Mohammed VI  in 1999).
 
Cu aceasta ocazie va propun o mancare traditionala, o tajina de peste.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/astazi-este-zi-de-sarbatoare-in-maroc.html

 

INGREDIENTE

  • 1 dorada curatata de 450 g
  • 2 linguri de sos chermoula cu patrunjel
  • 2 rosii
  • 1 ardel rosu
  • 3 cepe mici salota
  • 2 cartofi
  • maslina marinate picante
  • 1 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajina de dorada:

Curatati si spalati legumele.

Ungeti bine pestele cu o lingura de sos chermoula (reteta aici).

Taiati linii pe pielea pestelui pentru ca sosul sa patrunda bine.

Lasati sa marineze timp de 30 de minute.

Puneti pe fundul vasului rondele de rosii, de ceapa si ardei rosu.

Puneti pestele marinat deasupra.

Taiati cartofii in rondele fine si amestecati-le cu o lingura de sos chermoula.

Plasati rondele de cartofi, de rosii si de ceapa de fiecare parte a pestelui.

Decorati pestele cu felii de lamaie.

Presarati maslinele si 2-3 linguri de apa.

Acoperiti si puneti vasul de tajina in cuptorul rece.

Demarati coacerea la 180 °C, timp de 30 de minute.

Serviti cald cu paine lipie !

TIPS-URI

1

Am avut sansa sa primesc un vas de tajine artisanal din lut. Inainte de a-l folosi, trebuie lasat cel putin 12 ore cufundat in apa. Daca este folosit la cuptor, trebuie sa demarati gatirea in cuptorul rece, pentru a nu cauza un soc termic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina de dorada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chefal prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi, reteta simpla si gustoasa