Deoarece ador taiteii de casa si-i prepar destul de des, mi-am dorit de mult o masina de facut taitei , pentru a-mi usura munca.
Cand a aparut cea din camara, ma rugam sa stea pe stoc pana fac eu galbenii necesari :)))) N-a fost nevoie sa astept atata ( probabil ca ma prindea Pastele :))) ), pentru ca Babi noastra draga mi-a trimis o masina de taitei minunata, de care m-am indragostit pe loc.
Va spun din suflet ca merita sa va achizitionati una :X
Multumesc din suflet, Babi! :-* >:D
Intr-un vas in care am pus cca 300 g faina, spargem ouale si presaram o lingurita cu delikat de legume. Amestecam totul cu o furculita , apoi framantam cu mana aluatul si adaugam treptat faina, pana obtinem o coca tare, dar care poate fi intinsa.
Lasam coca 10 minute sa se odihneasca.
Asamblam masina de taitei fixand-o de masa.
Taiem bucati de aluat , le infainam bine si le trecem prin masina, prin fanta de intins foaia de taitei. In functie de cum preferam taiteii de grosi, fixam latimea fantei folosindu-ne de butonul gradat.
Presaram din nou cu faina si foile obtinute, apoi le trecem prin fanta de taiere, obtinand astfel taitei fini, care nu se lipesc intre ei.
La recomandarea lui Costel , am uscat taiteii partial in cuptorul cu microunde ( i-am tinut cate 20 secunde ), scurtand astfel timpul de uscare naturala.
1
Cantitatea de faina folosita difera in functie de tipul acesteia si de marimea oului .