Taitei de casa

de Gicuta in Paste, 22 Oct 2015 | 5747 vizualizari

 

Nici o pasta nu se compara la gust cu taiteii proaspeti, pregatiti in casa.

 

INGREDIENTE

  • un ou
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita ulei
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Punem oul intr-un castron, adaugam sarea,uleiul si il batem cu furculita.

Incepem sa adaugam faina si sa framantam. Ne va iesi un aluat elastic si potrivit de tare  .  

Nu punem toata faina de la inceput. In functie de marimea oului folosit s-ar putea mari sau micsora cantitatea de faina. Lasam aluatul 15-20 de minute la odihnit acoperit cu un prosop de bucatarie, dupa care il intindem cu sucitorul pe plansa de lucru infainata.

Intindem o foaie cat mai subtire(transparenta) ,apoi o lasam la uscat (intarit) pe un prosop de bucatarie cca 20 minute. Rulam foaia,o taiem in doua si taiem cu cutitul fasii subtiri.

 

 

 

TIPS-URI

1

Nu vom lasa prea mult foaia sa se usuce ,pentru ca se va sfarma la taiere.

2

Daca vrem sa folosim taiteii mai tarziu ii punem la uscat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa, pentru supa