Taitei de casa

de alice_ciobanu in Paste, 16 Aug 2012 | 4883 vizualizari

 

Ne-am trezit cu chef de treaba. dar nu treaba treaba de trebaluit prin casa, cum ar zice cineva. Nuuu.... treaba de cucinarit, de bucatarit. So, dragilor I'm back! Si de data asta pe bune. Adica daca tot am tras chiulul de la bloggeritul asta si de la cucinat pana ce era musai de-o corigenta, astazi e ziua aia cand te trezesti si zic: gata! pana ici fu. Si e pe bune. De m-ar prinde flama asta si cu tigara...uffff....help'me!
Anyway.....si dupa ce ne pregatiram de trebaluit am zis sa incepem cu ceva usurel si fara prea mult efor, mai ales ca e si fara foc...ca deh... still canicula :) Astfel ca prinsi in mirajul fainii ne-am apucat a mesteri niste taitei de casa. Numai buni pentru ciorbita de pui de tara ce asteapta cuninte pe-un raft in congelator. Asa ca....

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina 000
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • * catitatile sunt la propria voastra alegere doar sa respectati raportul 1:1
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Asa ca pe masa de lucru rasturnati faina, adaugati ouale intregi, praful de sare si dai si lupta pana ce  le transformati, cu manutele curate, intr-un aluat ferm si putin elastic. Apoi intindeti-l cu sicitorul si taiati-l fin. Sau ... folositi cu incredere o masina de fabricat paste.

Luati cate o bucata de aluat si treceti-o de citeva ori prin masina de paste pana intindeti foaie fina si subtire ca matasea :)) apoi o treceti prin dispozitivul de taiat pastele la dimensiunea dorita....Toata masa de carlionti puneti-i la uscat  si pastrati-i in punga de hartie la loc uscat si racoros. 

Folositi-i apoi, cu mare incredere , in supa, ciorba, bors....ne auzim/vedem de luni....caci pe azi treaba-i gata...ne pregatim de distractiune. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa