Tahina

de Doralinda in Mancaruri de post, 1 Dec 2012 | 5104 vizualizari

 

E o crema de susan,cred ....nu stiu exact traducerea in romana ptr ca nu am mancat-o pana acum vreo 10 ani! Dar e un aperitiv minunat, banuiesc ca e foarte folosit in bucataria araba mai mult, dar eu am invatat-o de la soacra.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr crema de susan
  • sucul de la o lamaie
  • O lingurita chimion
  • sare dupa gust
  • putina apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tahina:

Punem intr-un bol crema de susan, apoi turnam incet si amestecand, apa si sucul de lamaie. Punem apa si lamaie dupa gust, pana cand devine o crema deschisa la culoare si foarte moale. La inceput cand veti turna apa, se va intari si schimba culoarea, dar nu va speriati, e normal, apoi se va deschide pe timp ce veti adauga si zeama de lamaie. Potriviti de sare si presarati chimion pe deasupra cand e gata. Se serveste cu piftie ( pita ).

TIPS-URI

1

O puteti adauga si la salata de vinete, merge perfect in loc de maioneza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tahina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Doralinda 1

02.12.2012, 14:19

Nu postez retete romanesti ptr ca nu stiu multe, si ptr ca sunteti voi care aveti experienta mare in bucataria romaneasca si invat de la voi bucatarasi!

Panacris 1

02.12.2012, 22:51

Buna rau Tahina, de vreo 2 ani, am cunoscut-o si eu, cu lipie arabeasca e super

Doralinda 1

03.12.2012, 00:39

Asa e! Mmmmm am facut ieri si azi nu am mai gasit nimic! A "lins-o " sotul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi picanti