Tagliatelle cu carnati in sos de vin

de Satisfyyourcravings in Paste, 15 Sep 2015 | 3136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • carnea din 4 carnati de casa picanti
  • o ceapa mare
  • sare/piper
  • 1 lingurita ierburi italienesti
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei portocaliu
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 800 grame rosii in bulion
  • 2 linguri patrunjel proaspet, tocat
  • cateva frunze de busuioc proaspat, tocat
  • 230 grame tagliatelle
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu carnati in sos de vin:

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu si se prajeste carnea din carnati pe toate partile, pana prinde o culoare bruna, avand grija sa nu o se sfarame complet. Se scoate carnea pe o farfurie. 

In aceeasi tigaie, se adauga ceapa tocata si se caramelizeaza 5 minute. Cand incepe sa devina aurie, se adauga ierburile italienesti, sare, piper si ardeii tocati si se calesc 2 minute, pana se inmoaie. Apoi se adauga usturoiul tocat, iar cand incepe sa elibereze aromele se adauga vinul. Se lasa cateva minute, pana cand aproape tot lichidul s-a evaporat. 

Se adauga rosiile si carnea inapoi in tigaie, se amesteca si se lasa la foc mic cateva momente, 3-4 minute. 

La final, se adauga putin ulei de masline, patrunjelul si busuiocul. 

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o parte din apa in care au fiert. 

Se amesteca cu sosul obtinut anterior, adaugand din apa pentru a obtine o consistenta cremonasa. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu carnati in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor