Tabouleh

de Criss in Vegan / Raw vegan, 27 Iul 2015 | 6694 vizualizari

 

Azi a fost foarte cald si n-am avut chef sa gatesc. E drept ca nici printesa mea nu m-a lasat pentru ca n-a dormit deloc toata ziua decat asa cate 5-10 minute. Astfel ca am facut doar o salata arabeasca, mai precis libaneza, numita tabouleh si un sorbet de piersici. Baza acestei salate e patrunjelul verde si ar fi trebuit sa pun chiar mai mult dar sincera sa fiu nu prea imi place gustul. Pana acum l-am folosit doar in cantitati mici, la diferite ciorbe sau mancaruri dar niciodata n-am mancat salata de patrunjel verde. Stiu ca e foarte sanatos si contine vitamina C dar...In fine, asa sa zicem ca merge dar probabil trebuia sa-l toc fin de tot sa nu-i simt atat de tare gustul in timp ce mestecam la frunze. :P

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca bulgur (am folosit o cescuta de cafea obisnuita)
  • 2 rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa
  • cateva frunzulite de menta
  • sare
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tabouleh:

Bulgurul se pune la inmuiat intr-un vas in care adaugam 3 cescute de apa. Dupa o jumatate de ora se scurge surplusul de apa si bulgurul va fi numai bun de pus in salata. Ceapa se toaca marunt, la fel si patrunjelul, rosiile se taie cubulete, se amesteca toate intr-un bol, se adauga sare dupa gust, sucul de la o jumatate de lamaie si 2-3 linguri ulei de masline. Se pune salata in frigider o jumatate de ora dupa care se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tabouleh" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat