Supa-crema de usturoi cu scoici Saint-Jacques

de lili2010 in Fructe de mare, 5 Mar 2011 | 9170 vizualizari

 

O supa care poate fi servita ca antreu atunci cand vrem sa ne impresionam invitatii :)

 

INGREDIENTE

  • 4 capatâni de usturoi
  • 500 ml smântâna lichida
  • 50g unt
  • scoici Saint-Jacques(câte 4 de persoana)
  • 2 legaturi bune de loboda verde sau spanac tânar
  • sare,piper,ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de usturoi cu scoici Saint-Jacques:

 Capatanile de usturoi se reteaza putin in varf cu ajutorul unui cutit , se stropesc cu putin ulei de masline, se invelesc in folie de aluminiu si se dau la cuptor(incins) 40 de minute.Apoi se curata si se pun impreuna cu smantana la fiert .Se mixeaza si se asezoneaza de sare si piper.Se pune din nou pe foc,daca este prea groasa,se adauga putina apa.

Loboda(sau spanacul) se spala si se plonjeaza cateva minute intr-o cratita cu apa clocotita,pana se inmoaie.Imediat se raceste cu apa rece si apoi se mixeaza.

Se strecoara produsul mixat,pentru a pastra doar partea lichida,care se pune pe foc cu unt pentru a-i da un aspect  onctuos.Se asezoneaza cu sare si piper.

Scoicile St-Jacques(ale mele au fost congelate)le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei de masline .Se rumenesc cate 2-3 minute la foc iute pe fiecare parte(nu mai mult).Se scot pe hartie absorbanta si apoi se pun in farfurie  impreuna cu supa si sosul de loboda.Am decorat cu cateva icre de hering afumat.

Se serveste calda.Pofta buna!



Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de usturoi cu scoici Saint-Jacques" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun fancy: omleta cu carne de rac si rucola