Supa vieneza de cartofi

de Mitinita in Supe, 4 Mai 2011 | 10452 vizualizari

 

Din "Cartea Regala de Bucate"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 1 fir de praz
  • 3 morcovi 
  • 100 gr telina
  • 2 cepe
  • 50 gr unt (am folosit de casa)
  • 125 gr smantana
  • 1litru de supa de pui sau de legume
  • patrunjel
  • tarhon
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa vieneza de cartofi:

Se taie in cubulete cartofii si legumele spalate si curatate.

Se caleste ceapa in unt,apoi se adauga cartofii si toate legumele.

Se toarna supa si se tine pe foc pana legumele sunt fierte.

Se ia oala de pe foc si se sfarama sau mixeaza legumele.

Se pot lasa cativa cartofi nemixati.

Se bate smantana si se incorporeaza usor in supa. 

Se mai fierbe un minut si se adauga tarhonul tocat.

Se condimenteaza dupa gust.

Se serveste fierbinte si presarata cu patrunjel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa vieneza de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole verde cu afumatura