Supa groasa din mazare galbena cu ciolan afumat

de Satisfyyourcravings in Supe, 8 Oct 2017 | 2804 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350-400 grame ciolan afumat (eu am folosit resturile de la acest preparat: goo.gl/h1v29m)
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ceapa mare
  • 4 cani supa legume sau pui (se poate obtine din cub concentrat; eu am folosit apa in care am fiert ciolanul afumat din acest preparat: goo.gl/h1v29, plus supa de pui)
  • 6 cani de apa
  • 3 cani mazare galbena uscata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2 morcovi mari
  • 3 tije de telina
  • 2 cartofi medii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa groasa din mazare galbena cu ciolan afumat:

Se taie ciolanul cuburi. 

Ceapa se toaca, telina se taie rondele, morcovii se taie in sferturi, apoi in felii. Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mici. 

Se prajeste ciolanul in ulei cateva minute, intr-o oala incapatoare cu fund dublu sau din fonta, pana devine usor crocant. Se transfera pe o farfurie. In aceeasi oala, se adauga ceapa tocata si se soteaza, la foc mediu, cateva minute, pana devine translucida. 

Se adauga supa si apa, se aduc la punctul de fierbere, se adauga mazarea uscata, frunzele de dafin, cimbrul si usturoiul si se lasa la fiert, la foc mediu spre mic ~45 de minute, pana cand mazarea se transforma intr-un piure. 

Se adauga morcovii, telina, cartofii si ciolanul si se mai lasa 30 de minute la foc mic, amestecand frecvent, adaugand cate putina apa fierbinte, daca este cazul. 

Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa groasa din mazare galbena cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cu spanac si salata verde