Supa franciscana cu verdeturi si smantana

de RuxyRux in Supe, 3 Mai 2012 | 6765 vizualizari

 

Oare cum sa va descriu aceasta delicatesa in cuvinte? Aromele verdeturilor se combina intr-un mod extraordinar pentru a crea un gust desavarsit...caci da, aceasta supa este una desavarsita si dupa parerea mea este cea mai si cea mai gustoasa supa pe care am mancat-o vreodata! A meritat asteptarea, caut de multa vreme sa adun la un loc toate aceste verdeturi sub forma proaspata... si ma intorc la gustul minunat al supei pe care l-am descoperit astazi, se pare ca stiau calugarii franciscani ce stiau cand au inventat-o...si nu pot decat sa le multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi de macris
  • 1 legatura mare de busuioc
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 legatura de ceapa verde
  • o ceapa alba
  • 10 frunze de tarhon
  • 15 bucati de jales( salvie)
  • 2 lingurite de cimbru verde
  • 1/4 legatura de patrunjel verde( sau 2 lingurite)
  • 350 gr smantana groasa
  • 140 gr unt
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1/4 lingurita nucsoara tamaioasa( un praf)
  • 1 l si jumatate de supa de legume ( telina, dovlecel, ceapa, morcov)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa franciscana cu verdeturi si smantana:

Taiem ceapa si cea noua si cea verde cubulete la fel si usturoiul.

Eu am preparat supa in vasul Zepter.

Am incins la foc mediu vasul am pus uleiul si in el am topit untul( 140 gr). Am adaugat ceapa si usturoiul, putina sare si am fiert  totul  inabusit 3-4 minute. Am adaugat verdeturile tocate si le-am sotat impreuna cu ceapa 2-3 minute, am adaugat 100 ml supa de legume( gata preparata din timp) si am mai fiert putin la foc mic, inabusit cu capacul pus pe vas( 10 min).

Am adaugat si smantana apoi zeama de legume( toata) si am mai lasat pe foc inca 5 minute.

Am topit intr-un vas lingura de unt si am adaugat repede faina( o lingurita) , apoi am turnat totul peste supa. Inca zece minute si este gata supa, ea se va ingrosa usor.

Stingem focul, nu inainte de a potrivi gustul cu sare piper si nucsoara.

Dam oala de pe foc si mai adaugam 2 sau 3 linguri de smantana.

Decoram farfuria cu verdeturi tocate si apoi servim cu mare placere!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa franciscana cu verdeturi si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]