Supă de rață

de Panacris in Supe, 17 Feb 2013 | 4045 vizualizari

 

O supă sățioasă!

 

INGREDIENTE

  • măruntaie de rață cca. 600 g,
  • morcovi 4 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină rădăcină cca. 100 g,
  • gulie 1 buctă medie,
  • ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • sare iodată,
  • tarhon proaspăt/uscat cca. 2 g
  • pătrunjel verde 2 fire,
  • leuștean verde 1 fir,
  • enibahar 1 boabă,
  • piper negru 3 boabe,
  • spatzle cca. 250 g.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de rață:

Măruntaiele de rață se pun la fiert, în cca. 3000 ml de apă rece,  împreună cu zarzavaturile, curățate și lăsate întregi, în oala subpresiune, cu puțină sare, cca 35 de minute. După ce a trecut perioada de fierbere, se dă deoparte capacul, apoi  se strecoară zeama într-o altă oală, în care se adaugă spatzlele ( un fel de fidea mai groasă cu ou!) lăsându-se la fiert cca. 10 minute. Supa se servește fierbinte presărată cu piper proaspăt măcinat sau cu ardei iute după gustul fiecăruia, alături de legumele și carnea fiartă!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de rață" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cu galuste