Supa de gaina cu taietei

de adnas54 in Supe/Ciorbe, 30 Mar 2010 | 6621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o gaina de 2 kg ,
  • 2-3 morcovi,
  • 1 patrunjel,
  • 1/2 gulie,
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa,
  • 3 catei de usturoi,
  • 2 gr.piper boabe
  • 1 buchet de tulpini patrunjet+telina
  • 1 cub maggi de gaina
  • sare, patrunjel tocat

 

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina cu taietei:

Gaina se curata, se spala si se se taie in patru. Se pune la fiert cu apa rece, cat sa o acopere si se pune putina sare. Cind se ridica spuma, aceasta se indeparteaza cu atentie. Cand gaina este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul curatat si spalat (daca se prefera, se adauga si citeva boabe de piper). Spre sfarsit se adauga cubul knor, buchetul de verdeata si catei de usturoi. Se continua fierberea., la foc potrivit. Carnea de gaina tanara este fiarta in cca. 1,5 ore, cea de gaina batrana in 2 - 2,5 ore. Dupa ce au fiert se strecoara zeama.
Taitei se fierb separat inainte de fiecare servire, in apa condimentata cu putina vegeta. Se serveste supa cu sau fara patrunjel tocat (dupa preferinta).

Din rasolul de gaina si legume se pot face multe variante de retete.
- De exemplu din legumele ramase si pieptul de la gaina se poate face o salata boeuf.  Sau rasolul din carne de pui si zarzavatul  se pot servi cu un sos de hrean....etc...
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu taietei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]